Ringsted dyner

 

De bedste Dun

Ringsted Dun benytter udelukkende den bedste kvalitet af dun og fjer i dyner og puder. Der findes 3 klasser af dun/fjer under EN 12934 (Normer for form, oprindelse og forarbejdningstilstand af dun/fjer). Alle produkter fra Ringsted Dun er deklareret Klasse 1, hvilket indikerer at alle dun er nye og af højeste kvalitet. Er der ingen klasse defineret på varedeklarationen kan der være tale om klasse 3 dun og fjer, hvor det er tilladt at op til 15% brugte dun (dun fra brugte puder og dyner). Sørg altid for at købe et produkt mærket “Klasse 1”, så er du garanteret nye dun/fjer af den bedste kvalitet.

 

Bæreevne i Dundyner

Bæreevnen fortæller dig noget om dunenes kvalitet og isoleringsevne. Jo højere bæreevne, jo bedre kvalitet Dun og jo bedre isoleringsevne. Det er luften i fyldet, der holder på varmen.

Bæreevnen bliver målt på en skala, der går fra 2-16, hvor 16 er det absolut bedste (og ikke særlig tilgængeligt. Det er kun 100 % edderdunsdyner, der har denne høje bæreevne, og de er ikke billige at komme i nærheden af). Jo højere bæreevne, jo lettere og luftigere er dynen. Isoleringsevnen bestemmes af to faktorer; kvaliteten på dunene målt i bæreevne og dynens vægt målt i gram.

Dun isolerer bedre end fjer, da de holder på mere luft. Det vil sige, at en dyne, der udelukkende har dun som fyld, har en højere bæreevne end en dyne, der er fyldt med både dun og småfjer.

Der er stor forskel på en Dundyne med bæreevne 9, 10, 11, 12 eller 13. Hvis en dyne har en bæreevne på 12, består den oftest udelukkende af dun. En bæreevne på 10 består af 90 % dun og 10 % fjer. Dun er meget lettere end fjer og fyldvægten vil derfor være mindre, jo højere bæreevne dunene har.

Der er desværre ikke megen kontrol med indholdet af dundyner, så sørg for at købe dansk producerede dyner og puder fra en pålidelig forhandler, så undgår du at blive snydt.

 

Sov med god samvittighed

Dyrevelfærd er altid i højsæde hos Ringsted Dun, og det vil i praksis sige, at virksomheden ikke bruger dun og fjer fra fugle, der enten er levende eller tvangsfodrede. Samtlige leverandører til Ringsted Dun skal give skriftligt tilsagn om, at alle fugle lever under gode forhold. Alle fjer og dun kommer fra industrislagtede fugle fra Europa – fugle, der er slagtet til fødevareindustrien og altså ikke kun har ladet livet pga. deres fjerpragt. Fyldet i din dyne eller pude fra Ringsted Dun er et biprodukt fra fødevareindustien.

 

Forhandlere – Ringsted Dyner

Du kan hos Ringsted-Dun.dk finde en komplet lister over fysiske butikker samt online forhandlere af Ringsted Duns produkter. Ringsted Dun har nøje udvalgt deres forhandlere, du kan derfor være sikker på at få den samme gode kvalitet uanset hvor du handler, det er kun service og priser, som kan varierer fra forhandler til forhandler. Tjek selv udvalget af forhandlere eller køb med prisgaranti på hele Ringsted Duns sortiment online – Se komplet sortiment af Ringsted Dyner her!